Opskrifter

Opskrifter 

Der er forskellige opskrifter med honning.
Prøv dem og oplev!

Laks med honning

Ingredienser:

4 stykkerlaks á 125 g

1 spsk.olie

15 g.smør

3 spsk.honning

10 g.frisk ingefær

1 lime

salt

peber


Opskrift:

Steg laksen gylden på begge sider i smør og olie, drys med salt og peber. Rør honning sammen med finthakket ingefær og fordel det over laksen. Sæt det i ovnen ved 200 grader i ca.5 min.

Server med limebåde, grøntsager og f.eks. ris


Panekager med honning

Ingredienser:

250 g.hvedemel

0.5 tsk.salt

2 tsk.sukker eller honning

0.5 tsk.vanillesukker

3 æg

5 dl.mælk

3 spsk.olie

 

Opskrift:

Bland ingredienserne sammen efter opskriftes rækkefølge.

Smelt lidt smør på panden og fordel et tyndt lag dej over hele panden. Når pandekagen er blevet lysebrun i kandten vender man den.


Honningbrød

Ingredienser:

4 æg

250 g.sukker

125 g.honning

250 g.hvedemel

50 g.finthakket sukat og pomeransskal

25-50 g.hakkede mandler

0.5 tsk.nelliker stødt

0.5 tsk.ingefær stødt

0.5 tsk.hjortetaksalt

 

Opskrift:

2 hele æg, 2 æggeblommer og sukkeret piskes til tykt skum, honningen piskes i, melet blandes med den hakkede frugt, krydderier og hjortetaksalt og vendes i dejen.

Til sidst vendes de to tiloversblevne, stift piskede æggehvider i dejen.

Fyldes i velsmurt, gerne meldrysset, bradepande (ovnfast fad) og bages ved svag varme (højst 150 grader) i ca 60 minutter.

Skæres i skiver og spises med smør eller- og orangemarmelade på.


Honningkage

Ingredienser:

500 gram Honning

125 gram Sukker

4 Æg

1 tsk. Ingefær, stødt

2 tsk. Kanel, stødt

1 Appelsiner, skallen heraf

1 dl. Piskefløde

2 spsk. Ymer naturel

2 tsk. Hjortetaksalt

500 gram Hvedemel

100 gram Mørk chokolade 44%

 

Opskrift:

Honning og sukker varmes til det flyder og afkøles.

De sammenpiskede æg tilsættes, krydderier og appelsinskal kommes i. Piskefløde blandes med ymer og kommes i. Chokoladen skæres i småstykker, blandes med mel og hjortetaksalt og tilsættes.

Dejen hældes i 2 sandkageforme (den vokser til det dobbelte)

Bages ved 175 grader C. alm. ovn, i 45 minutter – 1 time. Prøv med en strikkepind.



Honningvafler

Ingredienser:

125 g.Blødt smør eller margarine

1 spsk.Sukker

2 spsk.Lind honning

1 spsk.Vanillesukker

2 Æg

1/4 l.Mælk

250 g.Hvedemel

1 tsk.Bagepulver

Fedtstof til bagning

Sukker til drys

 

 

Opskrift:

Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk smør, sukker, honning, vanillesukker og æg sammen og tilsæt skiftevis mel og mælk. Dejen skal være tyktflydende. Vaflerne bages gyldne og drysses med sukker.






 Læse mere  opskrift-->> https://www.vi-elsker-honning.dk/opskrifter/