Opskrifter

Opskrifter med Honning

Laks med honning

Ingredienser:

4 stykkerlaks á 125 g

1 spsk.olie

15 g.smør

3 spsk.honning

10 g.frisk ingefær

1 lime

salt

peber


Opskrift:

Steg laksen gylden på begge sider i smør og olie, drys med salt og peber. Rør honning sammen med finthakket ingefær og fordel det over laksen. Sæt det i ovnen ved 200 grader i ca.5 min.

Server med limebåde, grøntsager og f.eks. ris



Panekager med honning


Ingredienser:

250 g.hvedemel

0.5 tsk.salt

2 tsk.sukker eller honning

0.5 tsk.vanillesukker

3 æg

5 dl.mælk

3 spsk.olie

 

Opskrift:

Bland ingredienserne sammen efter opskriftes rækkefølge.

Smelt lidt smør på panden og fordel et tyndt lag dej over hele panden. Når pandekagen er blevet lysebrun i kandten vender man den.


Honningbrød

Ingredienser:

4 æg

250 g.sukker

125 g.honning

250 g.hvedemel

50 g.finthakket sukat og pomeransskal

25-50 g.hakkede mandler

0.5 tsk.nelliker stødt

0.5 tsk.ingefær stødt

0.5 tsk.hjortetaksalt

 

Opskrift:

2 hele æg, 2 æggeblommer og sukkeret piskes til tykt skum, honningen piskes i, melet blandes med den hakkede frugt, krydderier og hjortetaksalt og vendes i dejen.

Til sidst vendes de to tiloversblevne, stift piskede æggehvider i dejen.

Fyldes i velsmurt, gerne meldrysset, bradepande (ovnfast fad) og bages ved svag varme (højst 150 grader) i ca 60 minutter.

Skæres i skiver og spises med smør eller- og orangemarmelade på.


Honningkage


Ingredienser:

500 gram Honning

125 gram Sukker

4 Æg

1 tsk. Ingefær, stødt

2 tsk. Kanel, stødt

1 Appelsiner, skallen heraf

1 dl. Piskefløde

2 spsk. Ymer naturel

2 tsk. Hjortetaksalt

500 gram Hvedemel

100 gram Mørk chokolade 44%

 


Opskrift:

Honning og sukker varmes til det flyder og afkøles.

De sammenpiskede æg tilsættes, krydderier og appelsinskal kommes i. Piskefløde blandes med ymer og kommes i. Chokoladen skæres i småstykker, blandes med mel og hjortetaksalt og tilsættes.

Dejen hældes i 2 sandkageforme (den vokser til det dobbelte)

Bages ved 175 grader C. alm. ovn, i 45 minutter – 1 time. Prøv med en strikkepind.


Honningvafler

Ingredienser:

125 g.Blødt smør eller margarine

1 spsk.Sukker

2 spsk.Lind honning

1 spsk.Vanillesukker

2 Æg

1/4 l.Mælk

250 g.Hvedemel

1 tsk.Bagepulver

Fedtstof til bagning

Sukker til drys

 


Opskrift:

Sigt mel og bagepulver sammen. Pisk smør, sukker, honning, vanillesukker og æg sammen og tilsæt skiftevis mel og mælk. Dejen skal være tyktflydende. Vaflerne bages gyldne og drysses med sukker.